Analizler

28 MART 2018 DOGE TEKNİK ANALİZİ

DOGE TEKNİK ANALİZİ

Burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır.(Analiz tarihi: 28.03.2018)

Hazırlamış olduğum grafik HAFTALIK’ tır.

 

Merhabalar arkadaşlar;

DOGE/BTC teknik analizi ile karşınızdayım. Bu analizde DOGE’ ye geniş açıdan bakmak ve önümüzdeki süreci onda göre değerlendirmek istedim. Umarım DOGE yatırımı yapanlar veya yapacaklar için fikir verici ve faydalı bir çalışma olacaktır.

DOGE haftalık grafiği biraz karışık görünebilir. Ancak elimden geldiğince açık bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Grafik 2014 yılından bu güne uzanmakta ve bize DOGE’ nin market döngüsünün nasıl gerçekleştiği ile ilgili bilgi vermektedir. Grafikte belirmiş olduğum mor dikdörtgen kutular belli periyotlarda market döngüsünün nasıl gerçekleştiğini göstermektedir. Her bir döngünün süresi farklı olmakla beraber ortalama  altı ay ile bir yıl arasında değiştiğini söyleyebilirim (Grafik uzun vade için olduğundan bu sürelere piyasanın genel durumu veya DOGE ile ilglili gelişmelerin etki ettiğini söylemek doğru olacaktır.). Grafikteki mavi yatay çizgiler ise destek ve direnç olarak çalışan bölgeleri ifade etmektedir. Uzun vadede oluşan diplerin ilk üçünün 23-35 SAT aralığında, son ikisinin ise 15 SAT seviyesinde olduğunu görmekteyiz. Tepelerin her biri ise farklı seviylerde oluşmuş durumda. Haftalık RSI grafiğimizde ise oluşan ilk dört dibe karşılık gelen bölgelerde tepki hareketi 30 değerinden gelmiş, son dipte ise 35 seviyesinden gelmiş görünmekte. Tüm tepelerde ise gelen satış baskısı RSI 70 seviyesine geldiğinde oluşmuş ve trend yönü aşağı dönmüştür. Grafiği bu şekilde kısaca açıkladıktan sonra değerlendirmemize geçelim.

Hali hazırdaki durumda fiyat 40 SAT seviyesinde seyretmektedir. RSI indikatörü değerimiz ise 45 seviyesinde bulunmaktadır. Önceki döngüleri de dikkate alarak bir değerlendirme yapacak olursak DOGE’nin dip çalışmasına devam ettiğini görüyoruz. DOGE’ de büyük hareketin ne zaman gerçekleşeceğini tahmin etmek kolay olamayacaktır. Ancak böyle dip çalışması yapıldığı periyot için mal toplanıldığını düşünmekteyim. Grafik içerisinde belirttiğim sarı ve yeşil bölge dip çalışmalarının yapıldığı bölgeleri göstermektedir. RSI grafiğine bakacak olursak haftalık bazda 30-35 seviyesine gelindiğine trendin dönüşünün takip edilmesi uygun olacaktır. Satım bölgelerinin ise 80 SAT seviyesinden başlayıp yoğunluk olarak 100-150 sat seviyelerinde yoğun olduğunu söyleyebilirim. Satım bölgelerinde Grafiğe günlük periyotta bakmak daha net karar vermek için uygun olacaktır. Ayrıca satım bölgelerinde haftalık RSI 70 değeri takip edilmesi faydalı olacaktır. Tüm yatırımcılara bereketli bol kazançlar dilerim.

Bu yazı yazarımız Barış Bey tarafından yazılmıştır.Barış Bey’i aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz:

Barış Bey’in Twitter Hesabı : https://twitter.com/redart_tr

Btc Analiz’in Twitter Hesabı:  https://twitter.com/btcanalizBTC

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kapalı